5 redenen waarom een strikmutsje voor je baby een goed idee is!

Wat is een strikmutsje?

Een strikmutsje ofwel bonnet is een soort mutsje met 2 lange koorden. De pasvorm sluit perfect aan op het hoofdje van je baby. Wanneer ik uitleg wat strikmutsjes zijn hoor ik vaak als antwoord: "aah die mutsjes die ze vroegen droegen?". Ja die dus, maar ze worden in deze tijd nog altijd gedragen. Sterker nog, ze zijn helemaal weer hip en trendy! Vooral in Nederland, maar in de US en Australië worden deze strikmutsjes ook heel vaak gedragen bij baby's. En dat is niet zomaar, want de strikmuts biedt ook veel voordelen.

1. Warmte

De belangrijkste reden om je baby een (strik)muts aan te doen. We vergeten het vaak, maar bij pasgeborenen en baby's is het hoofd vele groter in verhouding met de rest van het lichaam. Ook hebben baby's nog open fontanellen en verliest het lichaam dus veel warmte via het hoofd. Een muts is daarom enorm aan te raden, niet alleen bij pasgeborenen maar ook bij baby's onder de 1 jaar!

Bonnet baby Noah & Sisi

2. Prikkels van buitenaf

Een uitstap naar de dierentuin, bezoek van je vriendin met haar kindjes, ... Maar je baby lijkt soms enorm onrustig. Herkenbaar? Dat had ik bij mijn zoontje. Een strikmutsje bracht hier echt rust, hij blij, wij nog blijer!

Baby bonnet Noah & Sisi

3. De enige muts die blijft zitten

Dankzij de koorden, blijft deze muts supergoed zitten. Geen last meer van glijdende mutsjes die je steeds opnieuw moet aandoen. Of van je iets oudere baby die de muts telkens weer uitdoet. 

4. Perfect pasvorm

Een strikmutsje is zodanig gemaakt dat het heel het hoofdje goed bedekt is en enkel een deeltje van het voorhoofd vrij blijft. Dit is belangrijk zodat je baby de omgevingstemperatuur kan aftasten.

Baby bonnet Noah & Sisi

5. Supercute

Behalve alle bovenstaande voordelen, is een strikmutsje ook gewoon supercute bij iedere baby! Ik krijg zo vaak complimentjes over mijn dochter haar strikmutsjes (en ja ze heeft een hele collectie!). Met de leuke handgemaakte 2-in-1 strikmutsjes van Noah & Sisi, heb je een superleuk accessoire voor je kleintje.

Baby bonnet Noah & Sisi

Bekijk hier de collectie.